2014. június 5., csütörtök

Az ismeretlen

1. rész
*Balaton. Minden évben itt töltök legalább egy hetet. Imádom a sokáig alvást a bulit a barátokkal, de amit a legjobban szeretek az a naplemente. Kiülni esténként a magányos partra egyedül egy fél órára egy gitárral és éneklés közben csodálni a naplementét és a száz színben pompázó víztükröt.*

Reggel a csengő szüntelen csöngésére keltem. Kimásztam az ágyamból, belebújtattam csupasz lábaimat az ágyam mellet pihenő mamuszba és kicsoszogtam a bejárati ajtóhoz. Kinyitottam azt és az előttem álló szőke fiú karjaiba vetettem magam aki pár lépést tett hátra a hirtelen lökéstől de viszonozta ölelésem. 
-        -   Te is hiányoztál nekem Han. – mondta nevetve.
-          - Mit keresel itt? – néztem csillogó zöld szemeibe miután elengedtük egymást.
-         -  Hát elfelejtetted? Megyünk nyaralni a Balatonra.
-         -  Jézusom – csaptam homokomra – teljesen kiment a fejemből ne haragudj.
-        -  Akkor irány pakolni és induljunk.
-       -   Igenis kapitány! – szalutáltam mire ő elnevette magát.
Miután bementünk a lakásba és bezártam az ajtót indultam is a szobámba pakolni, eközben szöszi barátom kényelembe helyezte magát a  nappaliban lévő kanapén.

*Hihetetlen, hogy Olivér mit meg nem tesz értem. 3 éves korom óta a legjobb barátom, mindig számíthattam rá akármi volt. Ha kellett mellettem volt mikor éjszakákat sírtam át és ott volt amikor a legboldogabb voltam. Már a nézésemből kitalálja ha valami nincs rendben.   Igazából a barátságunkat a szüleinknek köszönhetjük. Az ő szülei és az én szüleim máig nagyon jó barátságban vannak és ezáltal ismertem meg én Olit. Az életem részévé vált és remélem mindig mellettem lesz.*

Gondolatmenetemből Oli hangja zökkentett ki, aki a nevemet ismételgette és a kezével hadonászott szemeim előtt.
-       -   Min gondolkodtál el ennyire? – kérdezte.
-     -     Nem lényeges. – mosolyogtam rá.
-      -    Hát jó. Na indulhatunk? - viszonozta gesztusom.
-       -   Igen. - ezzel indultunk is ki szobámból.
Az ajtó bezárása után indultunk a lépcső felé. Mikor leértünk a lépcsőház elé, a legjobb barátnőm Szonja várt. Megöleltük egymást majd beültünk az autóba. Az út viszonylag csendesen telt. Én zenét hallgattam, Oli vezetett Szonja meg aludt. Mikor a nyaralónkhoz értünk megpillantottam Alexát és Mátét, akik épp a bőröndjüket vitték be az épületbe.

Miután végeztünk a pakolással első utunk a partra vezetett. Olivér az alkalmat kihasználva vállára kapott és a vízbe rohant velem.
-        -  Patocska most azonnal tegyél le! – mondtam neki szigorúan de ő mintha meg se hallotta volna futott tovább velem.
A többiek persze mindezt nevetve nézték végig, de Szonja és Lexi se sokáig élvezték ezt a látványt mert Máté belökte mindkettejüket a vízbe, majd utánuk ugrott.
-         - Utállak. – ütöttem vállba drága barátomat miután végre hajlandó volt letenni.  Erre ő nevetve magához húzott és egy puszit nyomott homlokomra.

Miután kellőképpen kifürödtük magunkat visszamentünk a nyaralóba. A fürdő felé vettem az irányt és megmostam a hajam. Mikor végeztem magukra hagytam kicsit a többieket és a  part felé vettem az irányt immáron egyedül a gitárom kíséretében.
Mint minden naplementekor a vízpart kihalt volt, szinte senki nem mászkált itt rajtam kívül. Leültem egy nagyobb kőre és elkezdtem pengetni a hangszerem, amihez énekeltem is. Az utolsó hangokat játszottam, majd mikor újra csend lett egy hangot hallottam meg magam mögül.

-          - Hűű.. – mondta egy nagyon kellemes férfi hang mire én megfordultam.